Domov Organi občine mag. Robert Strah

mag. Robert Strah

mag. Robert Strah, podžupan Občine Škofja Loka

podžupan Občine Škofja Loka Robert Strah

Rojen 22.4.1976 v Celju. V Škofji Loki živi od otroških let, kjer je obiskoval Osnovno šolo Ivana Groharja in Gimnazijo Škofja Loka. Že v mladosti se je navdušil za glasbo in šport. V Glasbeni šoli Škofja Loka je pri žal že pokojnemu profesorju Urošu Lovšinu ubiral kitarske akorde. Pod vodstvom Janija Klemenčiča se je kalil v škofjeloški rokometni šoli in s ponosom nosil dres takratnega rokometnega kluba Šešir.
Diplomiral je na Fakulteti za varnostne vede. V okviru časa študija je bil kot predstavnik Fakultete izvoljen v takratni Študentski zbor, kjer je bil potrjen tudi za predsednika omenjenega zbora predstavnikov vseh fakultet Univerze v Ljubljani. Vodil je tudi mednarodno področje Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Po zaključku dodiplomskega študija se je leta 2004 zaposlil v Državnem zboru RS kot strokovna pomoč poslanski skupini. Opravljal je tudi odgovorno funkcijo mednarodnega sekretarja Slovenske demokratske stranke. Kariero je nadaljeval v prometno-varnostni stroki in v okviru Ministrstva za infrastrukturo pripravljal strokovna gradiva s področja varnosti v prometu. Kasneje se je leta 2010 zaposlil na Javni agenciji RS za varnost prometa, kjer je vzpostavljal sistem presoje varnosti cest in raziskovanja dejavnikov nastanka prometnih nesreč, opravljal tudi vodstvene naloge ter sodeloval pri izvajanju Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa.

V obdobju 2012-2013 je vodil kabinet ministra za infrastrukturo Zvoneta Černača.

Ob delu je leta 2016 magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije z znanstvenim delom »Učinkovito raziskovanje dejavnikov nastanka prometnih nesreč« in se s številnimi projekti ter strokovnimi prispevki profiliral v prometno-varnostni stroki. Je tudi avtor državnih smernic za šolske poti.

Od maja 2017 vodi Sektor za tehnično urejanje prometa in prometno varnost v okviru DRI upravljanje investicij, d.o.o.

Od leta 2006 naprej je aktivno vključen tudi v soustvarjanje razvoja občine Škofja Loka. Takrat je bil prvič izvoljen v Občinski svet Občine Škofja Loka na listi Slovenske demokratske stranke in nato na vseh naslednjih lokalnih volitvah.

V dveh zaporednih mandatih 2010-2014 in 2014-2018 je kot nepoklicni podžupan Občine Škofja Loka sodeloval pri ključnih razvojnih projektih občine, še posebej na področju infrastrukture, prometa, energetike in prostora, kjer je občina prejela priznanja in spodbude tudi s strani zunanjih opazovalcev razvoja lokalnih skupnosti. Zadnjih osem let je predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Škofja Loka.

Na lokalnih volitvah novembra 2018 je bil vnovič izvoljen v Občinski svet Občine Škofja Loka. Novo izvoljeni župan Tine Radinja ga je 3. januarja 2019 imenoval za podžupana Občine Škofja Loka. Prednostno so mu bile zaupane odgovorne naloge s področja infrastrukture, prometa in prometne varnosti ter urejanja prostora in varstva okolja. Svojo funkcijo opravlja nepoklicno.

Stik s podžupanom:
Podžupan mag. Robert Strah je dostopen za predloge in pobude občank in občanov Škofje Loke. Za razgovor se lahko dogovorite s tajnico župana Ireno Malovrh, na telefonski številki 04 51 12 317 ali neposredno preko elektronske pošte: robert.strah@skofjaloka.si
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?