Začeli so se Okusi Škofjeloškega
Danes se začenja kulinarično razvajanje na Škofjeloškem. Ponovno bodo združili moči odlični kuharji in dobavitelji lokalnih surovin v regiji, gastronomski pravljici pa bo piko na i dala vrhunska vinska spremljava. Kulinarični festival bo sooblikovalo enajst gostiln in turističnih kmetij, ki so se zavezale k skupni zgodbi sodelovanja in povezovanja ter k uporabi kakovostnih domačih surovin.
Škofjeloško območje v sebi skriva številne kulinarične zgodbe. Raznolikost zelenjave s podeželskih vrtov, gobe in gozdni sadeži iz lokalnih gozdov, sadje s travniških sadovnjakov, sveže in zdravo meso, zelišča in med, ki ga marljivo nabirajo čebele … Vse to je osnova kulinarične ponudbe, ki so jo gostinci uvrstili v svoje jedilnike, saj se zavedajo sodobnih trendov in pomena zdravega prehranjevanja, ki temelji na sezonskih jedeh in živilih lokalnega izvora.
S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem.
Od danes, 1. januarja 2025, dalje se bo kulinarični festival Okusi Škofjeloškega odvijal v vseh enajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Lokalne dobrote kuharskih mojstrov boste lahko okušali v Gostilni Danilo, Gostilni Inglič, Gostilni Lipan, Gostilni Pr’ Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Restavraciji Na Vasi, Taverni Petra, na Turistični kmetiji Jamnk in na Turistični kmetiji Pri Marku.
Kaj vas čaka na letošnjih Okusih Škofjeloškega?
- Vrhunsko pripravljene jedi kuharskih mojstrov iz enajstih izbranih gostiln in dveh turističnih kmetij
- Najboljše sestavine lokalnih dobaviteljev
- Enotna cena menijev (28 EUR)
Še več informacij, tudi meniji (KLIK) in seznam lokalnih dobaviteljev (KLIK).
Okusimo Škofjeloško.