Vzorci kopalnih voda v občini Škofja Loka na začetku kopalne sezone skladni s priporočili

07.07.2017 1765

Občina Škofja Loka vsako leto naroči strokovno analizo vzorcev kopalnih voda na treh standardnih lokacijah. Letos smo analizo opravili na novi lokaciji na Selški Sori - v Soteski.

Tudi letos je strokovno analizo, v mesecu juniju 2017 (21.6.2017), izvajal Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Oddelek za okolje in zdravje Kranj, na vseh štirih lokacijah: Selška Sora – Podlubnik in Soteska, Poljanska Sora – kopališče Puštal in Sora v Retečah.

Ocenjevali so mikrobiološke parametre (escherichia coli in enterokoki) in za vse 4 odvzete vzorce kopalnih voda na zgoraj navedenih lokacijah ugotovil, da so SKLADNI s priporočili o varnosti kopanja na naravnih kopališčih oz. kopalnih območjih, ki jih je izdelal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Vsekakor pa tudi na kopališčih, kjer je kopalna voda skladna s priporočili o varnosti kopanja, svetujemo, da ljudje vode ne pijejo oz. zaužijejo, saj lahko to povzroči različne okužbe s povzročitelji črevesnih nalezljivih obolenj.

Pozornejši morajo biti zlasti otroci, ki med kopanjem nenamerno popijejo več vode in starejši. Svetujemo, da se po kopanju kopalci čimprej oprhajo s čisto pitno vodo.

 

 

 

 

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?